132 Binden Fazla Öğrenci Ulaşım Desteğinden Yararlandı: Başvuru Süreci Nasıl İşliyor?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, bakanlığın ulaşım desteği ile farklı illerde eğitim gören ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencilerinin şehirlerarası ulaşım giderlerine destek sağladığını belirtti. Bugüne kadar 132 binden fazla öğrencinin bu destekten yararlandığı açıklandı.

Geleceğin teminatı olan öğrencilerin eğitim hayatlarına daha rahat devam edebilmeleri için tüm tedbirleri almaya devam ettiklerini ifade eden Göktaş, destek programının 2022 yılı Aralık ayında başladığını ve sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan öğrencilerin yılda iki defa gidiş-dönüş ulaşım giderlerinin karşılandığını aktardı.

2024 yılı için öğrencilere sağlanan desteğin üst limitinin tek yön için 1250 TL olduğunu belirten Bakan Göktaş, şu ana kadar yaklaşık 56 milyon TL’lik kaynağın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına aktarıldığını bildirdi. Sosyal yardım faydalanıcısı hanelerdeki öğrencilerin ulaşım giderlerinin karşılanması için uygulanan bu programdan 132 binden fazla öğrencinin faydalandığını vurgulayan Göktaş, bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleri geliştirerek toplumun her ferdine ulaşmaya devam edeceklerini belirtti.

Başvuru Süreci

Bakan Göktaş, destek programına ilişkin başvuruların, öğrenci veya öğrencinin ailesi tarafından, ikamet edilen yerdeki ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılması gerektiğini ifade etti. Bu destekten yararlanmak isteyen öğrenciler veya aileleri, bulundukları ildeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvuruda bulunarak ulaşım desteğinden faydalanabilecekler.

Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir