TAM ATM Projesi: 7 Kamu Bankasının Hizmeti Tek Noktada!

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, 7 kamu bankasının hizmetlerinin tek bir ATM’de birleştirilmesiyle ilgili olarak, “Bu proje hükümetimizin son dönemde başlattığı tasarruf tedbirleri dikkate alındığında ciddi bir adımla atılmış olacak” dedi.

İstanbul Finans Merkezi’ndeki VakıfBank Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen TAM projesinin lansmanına Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, Bileşim AŞ Genel Müdürü Murat Akseven ve birçok kişi katıldı.

Çakar, Ziraat Bankası, VakıfBank, Halkbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım, Emlak Katılım ve PTT’nin iş birliğiyle Türkiye’nin ATM projesini hayata geçirmekten büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Platforma dahil olan bankaların sahip olduğu ATM’lerin ülkedeki toplam ATM sayısının yüzde 36’sını oluşturduğunu ve Türkiye’deki toplam ATM işlemlerinin yüzde 40’ını gerçekleştirdiğini vurguladı.

Çakar, “Bu proje bankalarımızın ve müşterilerimizin işleyişine büyük katkı sağlayacak. Bankalar, optimum sayıda ATM tahsisiyle satın alma ve operasyonel maliyetlerini azaltabilecekler. Ayrıca, finansal erişimi kolaylaştırarak müşteri memnuniyetini artıracaklar” dedi.

Projenin önümüzdeki dönemde daha da yaygınlaşmasını beklediklerini belirten Çakar, “Bugün 7 bankayla hayata geçirdiğimiz bu platformun daha fazla bankanın katılımıyla büyüyeceğini öngörüyoruz” şeklinde konuştu.

Bileşim AŞ Genel Müdürü Murat Akseven ise projenin masrafsız ve komisyonsuz işlemler sağlayacağını belirterek, “Tüm kamu bankalarımızın iş birliği ve desteğiyle, müşteriler kendi bankalarının işlem setiyle masrafsız ve komisyonsuz bir şekilde işlem yapabilecekler” dedi.

Akseven, platformun teknolojik altyapısının diğer bankaları da kapsayacak şekilde tasarlandığını vurguladı. “Bu proje sayesinde merkezi ve saha operasyonlarında ciddi tasarruflar sağlanacak. Üye bankaların müşterileri şu an için 5 bin 600, yakın bir tarihte 19 bin TAM ATM’sine erişebilme ve işlem yapabilme imkânı elde edecekler” şeklinde konuştu.

Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir