Kamu Çalışanlarına Müjde: Yazılı Maaş Bordroları Erişime Kapanıyor, ‘E-Bordro’ Dönemi Başlıyor

Maliye Bakanı Dr. Özdemir Berova, Kamu Bilişim Sistemi’ni geliştirmek ve aktif kullanımını sağlamak amacıyla önemli adımlar atıldığını duyurdu. Bu kapsamda, ‘E-Bordro Uygulaması’ hayata geçirildi.

Bakan Berova, uygulamanın aktif olduğunu ve yazılı maaş bordrolarıyla birlikte kullanılabileceğini belirtti. Ancak, yazılı maaş bordrolarının haziran sonunda sona ereceğini ve yalnızca ‘E-Bordro Uygulaması’nın geçerli olacağını açıkladı. Bu nedenle, ‘Daire Kodu’nu bilmeyenlerin bağlı bulundukları kurumlardan bilgi alabileceklerini ifade etti.

E-Bordro Uygulaması’nın kullanımıyla ilgili olarak, sistemi kullanmak isteyenlerin Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen adımları takip etmeleri gerektiğini söyledi. Bu adımlar arasında, ‘Bordro Görüntüle’ düğmesine tıklamak, Kimlik Kartı numarası ve şifre ile giriş yapmak ve eğer ilk kez giriş yapılıyorsa, yeni bir kullanıcı oluşturmak yer alıyor.

Yeni kullanıcı oluşturmak için, Kimlik Kartı Numarası, Daire Kodu ve Cep Telefonu Numarası ile sisteme kolaylıkla kaydolunabileceğini belirtti. Cep telefonu numarasının, yurt içi ve yurt dışı ülke kodu ile sadece bir kez sisteme girilebileceğini vurguladı.

Sisteme giriş yaptıktan sonra, en son maaş bordrosunun karşınıza çıkacağını ve geçmiş aylara ait bordroların da kolaylıkla görüntülenebileceğini belirtti. Ayrıca, bordronun PDF olarak görüntülenebileceğini ve çıktı alınabileceğini ifade etti.

Berova, PDF belgesi üzerinde bulunan Kare Kod’un, bordronun doğruluğunun bankalar tarafından kolaylıkla kontrol edilmesini sağlayacağını ekledi.

Şifre veya sistemle ilgili herhangi bir sorun yaşanması durumunda, Maliye Bakanlığı Bilgi İşlem Bölümü’ne ulaşarak teknik destek alınabileceğini veya görüş ve önerilerin [email protected] e-posta adresine iletilerek paylaşılabileceğini belirtti.

Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir