Kripto Piyasasında Ani Düşüş: 320 Milyon Dolar Buhar Oldu

Kripto piyasasında yaşanan son dalgalanma, 320 milyon doların piyasadan silinmesine neden oldu. CoinGlass verilerine göre, son 24 saatteki hareketler, özellikle Bitcoin ve Ethereum’da ciddi düşüşlere yol açtı. Bitcoin, %6’lık bir gerileme ile 59.317 dolara düşerken, Ethereum ise %8 değer kaybetti. Toplamda 320,54 milyon dolarlık likidasyon gerçekleşirken, bu kaybın 285,54 milyon dolarlık kısmı uzun (long) pozisyonlarda meydana geldi.

Ethereum’da gerçekleşen likidasyon miktarı 103,53 milyon dolar olarak kaydedilirken, bunun 93 bin doları uzun pozisyonlardan silindi. Bitcoin’deki likidasyon ise piyasadan 96 bin doları çekti.

Bitwise Asset Management analisti Ryan Rasmussen, CNBC’ye verdiği demeçte bu tür ani likidasyonların boğa piyasalarında sıklıkla görüldüğünü belirtti. Rasmussen, “Boğalar aşırı iyimser olup tasfiye edilir, ardından ayılar için de aynı durum geçerli olur ve bu döngü devam eder. Bitcoin fiyatındaki %5’lik bir hareket, büyük resimde küçük bir ayrıntı” dedi.

Ağustos genellikle kripto ve riskli varlıklar için sakin bir dönem olarak bilinse de, bu yıl volatilite yüksek seyretti. Bitcoin ise nisan ayından bu yana 55.000 ila 70.000 dolar aralığında işlem görmeye devam ediyor.

Bazı piyasa gözlemcileri, son düşüşlerin, eski Başkan Donald Trump’a karşı Washington D.C.’deki ceza davasında federal büyük jüri tarafından yeni bir iddianame sunulmasının ardından hızlandığını ileri sürdü.

Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir