Kamu bankaları, konut satışlarını canlandırmak amacıyla düşük faizli kredi kampanyası hazırlığında!

İlk defa ev sahibi olacaklar için özel olarak hazırlanan bu kampanyada, faiz oranı yüzde 1,49 olarak belirlenmiş durumda. Örneğin, 1 milyon TL tutarındaki konut kredisi çeken bir kişi, aylık 17.900 TL ödeme yapacak. Mevcut piyasa koşullarında ise aynı kredi için faiz oranı yüzde 3,6 seviyelerinde ve aylık ödemesi 36.500 TL’ye kadar çıkıyor.

Bu kampanya, Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Katılım ve Emlak Katılım bankaları tarafından sunulacak ve özellikle ilk evini alacaklara büyük bir fırsat sağlayacak. Aynı zamanda, daha önce ev sahibi olup evini 6 ay önce satmış kişiler de kampanyadan yararlanabilecek.

Türkiye’de faiz oranlarının Haziran 2023’ten itibaren yüzde 8,5 seviyelerinden yüzde 50’lere kadar yükselmesi, inşaat sektöründe ciddi bir durgunluğa yol açmıştı. Kredili konut satışlarının yavaşlaması ve inşaat maliyetlerindeki artışlar sektörü olumsuz etkilerken, bu yeni kampanyanın, satışları ve sektörü canlandırması bekleniyor.

Merkez Bankası’nın verilerine göre, Türkiye’de ortalama konut kredisi faizi şu an yüzde 3,6 seviyesinde. Kamu bankalarının sunduğu yüzde 1,49 faiz oranı, bu duruma karşılık ev sahibi olmak isteyenlere büyük avantaj sağlayacak.

Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir